O nama

Boston House
uzgajivačnica
Boston terriera

Uzgajivačnica Boston-house F.C.I. 106/07 bavi se uzgojem Boston terierra. Vlasnik je Majk Šimić. Nalazimo se u Slavonskom Brodu. S uzgojem Boston terriera počeli smo 2005 godine.

Opća obilježja:Boston terijer je živahan, vrlo inteligantan, kratkodlaki, skladno građeni pas, kratke glave, kompaktnog tijela i kratkog repa. Boja mu je tigrasta, crna ili “seal” (crna s primjesama crvenkaste koja je vidljiva samo pri suncu ili jasnom svjetlu), svaka s ravnomjernim bijelim oznakama. Glava je u dobroj proporciji prema ukupnoj veličini psa, a njezin izraz odaje visoki stupanj inteligencije. Tijelo je prilično kratko i čvrsto spojeno, udovi su snažni i lijepo oblikovani, rep kratak. Nijedna osobina nije pritom pretjerano izražena, uslijed čega bi pas izgledao neskladno. Pas ostavlja dojam odlučnosti, snage i aktivnosti, uz veliku mjeru elegancije.

Njegovo držanje je neusiljeno i dražesno. Skladna kombinacija boje i bijelih oznaka osobito je svojstvena karakteristika reprezentativnih primjeraka ove pasmine. Prilikom ocjenjivanja općeg izgleda posebnu važnos u odnosu na ostale točke treba pridavati skladnosti građe, izrazu, boji i bijelim oznakama. Tijelo jasnih kontura i kratkih leđa u kombinaciji s osebujnim karakteristikama kvadratične glave i čeljusti te dojmljiva kombinacija boja i oznaka rezultati su izrazito dopadljivom i dražesnom pasminom američkog porijekla boston terijerom. Ako uspoređujemo predstavnike oba spola, jedina prepoznatljiva razlika postoji u nešto nježnijoj tjelesnoj građi kod ženki.

Boston house
uzgajivačnica bostonterriera